Besiktning av ventilationen

  Viktig nyhet!

Under 17 till 20 januari besiktigas föreningens ventilation för att säkerställa att inomhusklimatet är bra och OVK-kontrollant behöver därför komma in i din lägenhet.

Publicerad 2021-12-13 19:00

Vad behöver jag göra?

Alla boende ombeds att antingen vara hemma och kunna öppna för Örebro Sotarn AB eller att sätta sitt lås i service-läge så att sotarn kan låsa upp. Om det av någon anledning skulle finnas hinder vänligen skyndsamt kontakta Fredrik på Örebro Sotarn AB (eller styrelsen): 019-30 99 52 fredrik@orebrosotarn.se 

Mer information kommer i början av januari från Örebro Sotarn AB.

När görs arbetet?

Arbetet är planerat att ske under fyra dagar vecka 3 och mellan 08:00 till 15:30 enligt schema nedan.

Måndag 17/1

Tisdag 18/1

Onsdag 19/1

Torsdag 20/1

Frågor & svar

Varför besiktning?

OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet, i föreningens fall var tredje år. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen (FTX) fungerar. Kontrollen ska göras av en certifierad kontrollant. Kontrollanten ska också ge förslag till hur energiåtgången kan minskas för ventilationen, utan att det ger en sämre inomhusmiljö. Läs mer hos Boverket.

Matos?

Om du upplever eller har upplevt problem med matos är det extra viktigt att sotaren får utföra besiktning hos dig! Vänligen prioritera detta.

Har sotarn nyckel?

Örebro Sotarn AB får tillfälligt låna nyckel vilket kan låsa upp lägenhetsdörrar vars lås är satta i service-läge.

Hur sätter jag i service-läge?

För att sätta låset i service-läge låser du som vanligt men istället för att dra ut nyckel lodrät (rakt/0 grader) så dras nyckeln ut snett. Se video här.

Digitalt lås?

Om du har ett digitalt lås och inte kan/vill sätta "vanliga" låset i service-läge går det bra att meddela styrelsen@brfgripenorebro.se senast 15/1 en kod till låset.

Besiktigas även allmänna/gemensamma utrymmen?

Ja, både lägenheter och allmänna/gemensamma utrymmen besiktigas.

Brf Gripen 1 i Örebro

I Örebros nya moderna och påkostade stadsdel Södra ladugårdsängen finns Brf Gripen 1 med sina 84 lägenheter. Med närhet till bl.a. centrum, mataffärer, gym, racketcenter, grönområden, golfbana och universitet. Den gröna lummiga innergården är en av flera bekvämligheter i föreningen.

Felanmälan

Anmälan vid fel eller problem görs till olika företag beroende på fel/problem. På sidan Felanmälan finns mer info och kontaktuppgifter.

Läs mer

Styrelsen

Kontakta styrelsen genom e-post styrelsen@brfgripenorebro.se vid frågor eller förslag. Vid akut angelägenhet eller problem se istället sidan Felanmälan.

Läs mer

Flytta IN/UT?

På sidan "In-/utflytt eller sambo" finns tips på saker att tänka på för dig som ska flytta in till eller ut från föreningen.

Läs mer

  Admin   Hitta Brf

Brfify.se - Digitala tjänster för moderna brf:er!