Värmen i lägenheterna

Flera medlemmar har hört av sig om temperaturen i lägenheterna och par åtgärder har utförts för att öka temperaturen.

Publicerad 2021-12-10 16:50

Vad har hänt?

Flera medlemmar har hört av sig till Egeryds och styrelsen om temperaturen i lägenheterna. I onsdags upptäcktes att två av föreningens tre fläkt-/ventilationsaggregat inte levererade den värme de förväntades göra. Luften som tillfördes lägenheterna via ventilationen var 14 grader istället för 20,5 men detta rörde inte radiatorerna (elementen) som fungerade.

Vad har gjorts?

Fläktaggregaten har startats om och temperaturen som går ut i ventilationen och på radiatorerna har höjts. Dessa tre åtgärder ska innebära att temperaturerna i lägenheterna ökar. Egeryds fortsätter bevaka uppvärmningssystemet.

Frågor & svar

Vilken temperatur kan jag förvänta mig?

Aktuella myndigheter och organisationer rekommenderar en normal inomhustemperatur på 20-23 grader. När man pratar inomhustemperatur i bostäder ska mätning ske i mitten av rummet och en bit upp (inte vid fönster och inte på golvet). Vid hastiga temperaturförändringar, likt senaste veckan, kan det dröja för värmesystemen att hinna hänga med och kompensera för temperaturförändringen. Det är därför normalt att det tillfälligt kan vara lite kallare i lägenheterna vid större temperaturskillnader utomhus på kort tid och felanmälan ska då inte göras.

Vad gör jag om det är kallt i lägenheten?

Om temperaturen i lägenheten är utanför spannet i föregående svar är medlemmar givetvis välkomna att felanmäla detta till Egeryds. Exempelvis kan radiatorer behöva "luftas".

Sänks temperaturen på natten?

Temperaturen på radiatorerna förändras inte sett till tid utan baseras på utomhustemperaturen. Ventilationssystemet baseras också på utomhustemperatur men även på tid, om natten levererar aggregaten eventuellt (undersöks, rör eventuellt endast sommaren) inte lika varm luft som som dagtid, dock rör det sig inte om aktiv nedkylning.

Varför är det kallare i år?

Dels är den senaste veckans temperaturer betydligt lägre än föregående år och dels har justerigar gjorts under hösten på fläktsystemet efter utförd energideklaration. Exempelvis är den lägsta uppmätta temperaturen under hela december månad 2020 hälften av de lägsta temperaturen denna vecka och medeltemperaturen 2020 flera plussgrader. Snabba temperaturskillnader tar ett litet tag för uppvärmningssystem att kompensera för. Justeringarna som gjordes efter energideklerationen har under denna vecka ytterligare justerats.

Är det såhär även för andra?

Absolut majoritet av Egeryds felanmälningar senaste veckan för de fastigheter Egeryds förvaltar har varit kring temperaturer i lägenheter. 

Brf Gripen 1 i Örebro

I Örebros nya moderna och påkostade stadsdel Södra ladugårdsängen finns Brf Gripen 1 med sina 84 lägenheter. Med närhet till bl.a. centrum, mataffärer, gym, racketcenter, grönområden, golfbana och universitet. Den gröna lummiga innergården är en av flera bekvämligheter i föreningen.

Felanmälan

Anmälan vid fel eller problem görs till olika företag beroende på fel/problem. På sidan Felanmälan finns mer info och kontaktuppgifter.

Läs mer

Styrelsen

Kontakta styrelsen genom e-post styrelsen@brfgripenorebro.se vid frågor eller förslag. Vid akut angelägenhet eller problem se istället sidan Felanmälan.

Läs mer

Flytta IN/UT?

På sidan "In-/utflytt eller sambo" finns tips på saker att tänka på för dig som ska flytta in till eller ut från föreningen.

Läs mer

  Admin   Hitta Brf

Brfify.se - Digitala tjänster för moderna brf:er!