Frågor & svar

Lägenhetsförteckning?

Om din mäklare eller bank behöver en lägenhetsförteckning vänligen kontakta Egeryds.

Avgift att ändra bolån?

XXX

Vilken färg är det på väggarna?

Information och dokumentation om färger som används vid byggnation av föreningen finns på sidan "Manualer & instruktionsböcker".

Stökig granne?

Om du upplever störningar från grannar ombeds du i första hand prata med din granne. Om inte det hjälper ombeds du kontakta styrelsen efter att du fyllt i störningslista.

Bubbelpool på takterassen/balkongen?

Nej. Takterrasserna är av byggherren inte dimensionerade för spabad/bubbelpool och det är inget föreningen kan ge godkännande eller ta ansvar för. Vill medlem utreda detta vidare så behöver hen anlita en konstruktör som får göra en beräkning.

Glasa in balkongen?

Nej, det är inte tillåtet utan styrelsens godkännande enligt svensk lag. Förstudie är gjort men just nu prioriteras andra projekt före balkonginglasning.

Balkonglådor?

Det är tillåtet att sätta upp balkonglådor på sin balkong förutsatt att de hänger innanför balkongen. Hänger de utanför riskerar de att trilla ner och skada någon.

Sätta upp hylla på balkongen/fasadväggen?

Nej, ingrepp i fasaden, även små skruvhål, kräver enligt svensk lag föreningens/styrelsens tillåtelse. Ställning som inte sätts fast i väggen/fasaden/golvet behöver inte styrelsens godkännande.

Sätta upp lampa på balkongen/fasadväggen?

Nej, ingrepp i fasaden, även små skruvhål, kräver enligt svensk lag föreningens/styrelsens tillåtelse. Det är alltså inte tillåtet att skruva/borra/spika i varken fasaden, dörrar, fönster eller balkonger (tak/golv/räcke). Uppsättning av lampor med hjälp av exempelvis buntband som inte innebär något ingrepp är okej. Kom ihåg att lamporna inte får hänga ut från balkongen.

Sätta upp markiser?

Nej, ingrepp i fasad och fönster kräver föreningens/styrelsens tillåtelse enligt svensk lag.

Sätta upp krok i fönstret?

Nej, ingrepp i fasad och fönster/fönsterkarm kräver föreningens/styrelsens tillåtelse enligt svensk lag. Krok för lampa i fönsterkarm sätts lämpligen istället i innertak/vägg.

 

 

Om du inte hittar svar på din fråga på denna eller andra sidor är du välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Gripen 1 i Örebro

I Örebros nya moderna och påkostade stadsdel Södra ladugårdsängen finns Brf Gripen 1 med våra 84 lägenheter. Med närhet till bl.a. centrum, mataffärer, restauranger, gym, racketcenter, grönområden, golfbana och universitet. Den gröna lummiga innergården är en av flera bekvämligheter i föreningen som ständigt strävar efter att bli bättre.

Felanmälan

Anmälan vid fel eller problem görs till olika företag beroende på fel/problem. På sidan Felanmälan finns mer info och kontaktuppgifter.

Läs mer

Styrelsen

Kontakta styrelsen genom e-post styrelsen@brfgripenorebro.se vid frågor eller förslag. Vid akut angelägenhet eller problem se istället sidan Felanmälan.

Läs mer

Flytta IN/UT?

På sidan "In-/utflytt eller sambo" finns tips på saker att tänka på för dig som ska flytta in till eller ut från föreningen.

Läs mer

  Admin   Hitta Brf

Brfify.se - Digitala tjänster för moderna brf:er!