Åtkomst - Portkod, porttelefon, taggar & nycklar

För din och dina grannars trygghet tänk på att inte släppa in okända personer i fastigheten och att säkerställa att dörrarna stängs och låses när du går in/ut!

Entréer & porttelefon

Huvudentréerna är där fastighetsboxarna finns och är utrustade med taggläsare, kodlås och porttelefon. Andra entréer och gemensamma utrymmen såsom cykelförråd, källare och soprum har endast taggläsare. Vid fel namn i porttelefonerna kontakta Egeryds.

Portkod

Portkoderna är individuella för respektive entré, byts ut minst en gång per år och finns i appen under Åtkomst. Tryck in portkoden och sedan på knappen OK. Portkoderna fungerar endast i egna huvudentréen mellan 06:00 till 23:00. Sprid koden med försiktighet och använd så långt det är möjligt istället porttelefonen.

Av säkerhetsskäl delas aldrig koder eller andra känsliga uppgifter ut via obekräftade telefonnummer, e-post eller liknande. Om du inte har möjlighet att använda appen vänligen kontakta styrelsen för att erhålla koderna i ditt postfack.

Hisskod

För att åka hiss till källaren krävs dygnet runt en kod. Läs mer i appen under Åtkomst eller på sidan "Hissar".

Post

För leverans av post har flera företag tagg med begränsade behörigheter till föreningen. Läs mer på sidan "Post & tidningar".

Tagg

Det är med hjälp av tagg/"blipp" som du som boende kommer åt entréer (huvudentréer och från innergråden), soprum, cykelförråd och andra gemensamma utrymmen.

Varje lägenhet fick vid byggnation av föreningen två stycken taggar och behövs fler beställs detta via Egeryds, ej tillåtet på andra sätt! Det är också Egeryds som kontaktas om tagg försvunnit (tappad, stulen osv.). Medlemmar kan kontakta styrelsen för att få veta hur många taggar som är registrerade till ens lägenhet.

Fysisk nyckel - Lägenhet & postfack

Fysiska, klassiska, nycklar fungerar utöver till ens lägenhet även till egna entréen. Till de flesta andra dörrar krävs tagg.

Varje lägenhet fick vid byggnation av föreningen fem stycken lägenhetsnycklar och fyra stycken nycklar till postfack. Behövs fler beställs detta via Egeryds, ej tillåtet på andra sätt! Det är också Egeryds som kontaktas om nyckel försvunnit (tappad, stulen osv.).

Serviceläge

För att sätta låset till lägenheten i service-läge låser du som vanligt men istället för att dra ut nyckel lodrät/rakt så dras nyckeln ut snett/lätt lutat. Genom att sätta låset i serviceläge kan servicepersonal med en speciell nyckel låsa upp lägenheten. Denna nyckel fungerar endast när låset är i serviceläge.

En kort instruktionsfilm:

Digital nyckel

För åtkomst till parkeringshuset har de som hyr p-plats en digital nyckel via appen Parakey. Vid problem eller frågor kontakta styrelsen (aldrig Parakey).

Vad fungerar var?

  Tagg Kod Porttelefon Fysisk nyckel Digital nyckel
Huvudentréer (egna) ✅ 06-23
Innergårdsentréer (egna)
Källarutrymmen (egna)
Soprum
Gemensamt cykelrum, pingisrum och andra gemensamma utrymmen
Parkeringshus

 

Brf Gripen 1 i Örebro

I Örebros nya moderna och påkostade stadsdel Södra ladugårdsängen finns Brf Gripen 1 med våra 84 lägenheter. Med närhet till bl.a. centrum, mataffärer, restauranger, gym, racketcenter, grönområden, golfbana och universitet. Den gröna lummiga innergården är en av flera bekvämligheter i föreningen som ständigt strävar efter att bli bättre.

Felanmälan

Anmälan vid fel eller problem görs till olika företag beroende på fel/problem. På sidan Felanmälan finns mer info och kontaktuppgifter.

Läs mer

Styrelsen

Kontakta styrelsen genom e-post styrelsen@brfgripenorebro.se vid frågor eller förslag. Vid akut angelägenhet eller problem se istället sidan Felanmälan.

Läs mer

Flytta IN/UT?

På sidan "In-/utflytt eller sambo" finns tips på saker att tänka på för dig som ska flytta in till eller ut från föreningen.

Läs mer

  Admin   Hitta Brf

Brfify.se - Digitala tjänster för moderna brf:er!